Voorkomen van greenwashing

Behoed uw cliënten voor misleidende duurzaamheidsclaims

Misleiding op het gebied van duurzaamheid is genuanceerder en soms moeilijker te herkennen dan andere misleidende handelspraktijken. In het webinar ‘Voorkomen van greenwashingsclaims’ leert Jellien Roelofs u greenwashing herkennen. Na afloop kent u de regelgeving en herkent u de valkuilen van duurzaamheidscommunicatie.

Nu te bekijken

  • Volledig op de hoogte van de regelgeving voor duurzaamheidsclaims
  • Leer de valkuilen van duurzaamheidscommunicatie herkennen
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

Docent

Over dit webinar

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol voor bedrijven. Zij willen daarover graag communiceren, maar dat gebeurt vaak niet in lijn met bestaande wet- en regelgeving. Misleiding op het gebied van duurzaamheid is genuanceerder en soms moeilijker te herkennen dan andere misleidende handelspraktijken. Regelmatig gebeurt het onbewust, terwijl de schade die volgt als sprake is van misleidende duurzaamheidsclaims of greenwashing vaak aanzienlijk is en de reputatie daarmee flink wordt aangetast.

In dit webinar leert u greenwashing herkennen en met het (aankomend) regelgevend kader adviseren over het voorkomen van greenwashing. De docent bespreekt de vele ontwikkelingen op het gebied van (misleidende) duurzaamheidsclaims en greenwashing. Ze gaat onder meer uitgebreid in op Europese voorstellen voor de richtlijn Empowering Consumers for the Green Transition (ECGTD) en de Green Claims Directive (GCD). Deze richtlijnen stellen ingrijpende maatregelen voor op het gebied van duurzaamheidscommunicatie en scherpen de regels aan om greenwashing tegen te gaan.

Na afloop van het webinar herkent u de valkuilen van duurzaamheidscommunicatie, kunt u bestaande regelgeving over duurzaamheidsclaims toepassen en rekening houden met aankomende regelgeving.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • het huidige juridisch kader voor duurzaamheidscommunicatie
  • de voorstellen voor de Europese Empowering Consumers for the Green Transition Directive (ECGTD) en de Green Claims Directive (GCD)
  • de recente interventies van de Autoriteit Consument en Markt
  • uitspraken van zelfreguleringsinstantie Reclame Code Commissie

Voor wie?

Advocaten, (bedrijfs)juristen

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Type
Webinar
Vorm
Online
Prijs
€ 77,50 (vrijgesteld van btw)
Punten
1 PO-punt NOvA
Rechtsgebied
Vaardigheden

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie