Peeters q.q. / Gatzen-vordering deel I

Laat geen kansen liggen bij de Peeters/Gatzen-vordering

Hoe haalt u meer uit een Peeters/Gatzen-vordering? Ferry Ortiz Aldana geeft in twee webinars een totaaloverzicht van de jurisprudentie over deze vordering. In ‘Peeters q.q. / Gatzen-vordering I bespreekt hij het arrest, nadien verschenen jurisprudentie en de faillissementspauliana. Ook krijgt u praktische handvatten. 

Nu te bekijken

  • In twee webinars een totaaloverzicht van de stand van de jurisprudentie over de Peeters/Gatzen-vordering
  • Praktische handvatten
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

Docent

Over dit webinar

In het Peeters q.q./Gatzen-arrest heeft de Hoge Raad geoordeeld dat de curator een schadevergoedingsvordering gebaseerd op de onrechtmatige daad ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers kan instellen tegen een derde die betrokken was bij schuldeisersbenadeling. Deze bevoegdheid van de curator staat centraal in de twee gelijknamige webinars.

In deel 1 bespreekt de docent het Peeters q.q./Gatzen-arrest en de nadien verschenen jurisprudentie waarin deze bevoegdheid nader is ingevuld. Hierbij gaat hij in op hoe deze bevoegdheid zich verhoudt tot acties van individuele (groepen) schuldeisers. Ook gaat hij in op de vraag hoe de Peeters/Gatzen-vordering zich verhoudt tot andere acties die de curator kan instellen, zoals de faillissementspauliana.

Volgt u beide webinars, dan heeft u een totaaloverzicht van de stand van de jurisprudentie over de Peeters/Gatzen-vordering. Na afloop heeft u de kennis en praktische handvatten om een Peeters/Gatzen-vordering als zelfstandige vordering beter te beoordelen.

Bekijk ook deel 2

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Het Peeters q.q./Gatzen-arrest in historisch perspectief.
  • De relatie tot individuele schuldeisers, over samenloop en exclusiviteit.
  • Het verschil tussen generieke en specifieke schuldeisersbenadeling.

Voor wie?

Advocaten, bankjuristen

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

 

Type
Webinar
Vorm
Online
Prijs
€ 77,50 (vrijgesteld van btw)
Punten
1 PO-punt NOvA
Rechtsgebieden
Financieel recht, Insolventierecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie