Faillissementspauliana II

Kent u de laatste ontwikkelingen rondom de actio Pauliana?

De actio Pauliana komt in vrijwel ieder faillissement aan de orde. Het is een complex onderwerp dat vaak als lastig en ongrijpbaar wordt ervaren. Dennis Faber bespreekt  in twee webinars alle ins en outs van de actio Pauliana. In het webinar ‘Faillissementspauliana II’ staan de verplicht verrichte rechtshandelingen centraal.

Nu te bekijken

  • In twee webinars van een uur komen alle relevante ins en outs van de actio Pauliana aan bod.
  • Duidelijke tips voor de praktijk
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

Docent

Over dit webinar

De actio Pauliana komt in vrijwel ieder faillissement aan de orde. Het is bij uitstek het instrument voor een faillissementscurator om actief dat wat in het zicht van het faillissement van de schuldenaar op onoirbare wijze uit diens vermogen is verdwenen, daarin terug te brengen.

De actio Pauliana wordt met grote regelmaat met succes toegepast en is de afgelopen jaren het voorwerp geweest van een groot aantal procedures, waarvan er diverse tot en met de Hoge Raad zijn gevoerd. De casuïstiek is oneindig. Het is alleen wel een complex onderwerp dat vaak als lastig en ongrijpbaar wordt ervaren. In twee webinars van een uur brengt de docent daarin verheldering.

In het tweede webinar staan de verplicht verrichte rechtshandelingen centraal. Daarnaast gaat de docent in op de vereisten van artikel 47 Fw en de rechtsgevolgen van de actio Pauliana, die na de vernietiging van onverplicht verrichte of verplicht verrichte rechtshandelingen in beginsel gelijk zijn. Uiteraard bespreekt de docent daarbij ook de relevante jurisprudentie.

Na afloop van dit webinar weet u alles over de onverplicht verrichte rechtshandelingen en de actio Pauliana die u daarvoor kunt inzetten. Volgt u ook het tweede webinar, dan bent u in twee uur volledig bij over alle relevante ins en outs van de actio Pauliana.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Verplicht verrichte rechtshandelingen
  • De vereisten van artikel 47 Fw
  • De rechtsgevolgen van de actio Pauliana

Voor wie?

Advocaten (curatoren), rechter en wetenschappers die zich met het insolventierecht bezig houden

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

Type
Webinar
Vorm
Online
Prijs
€ 77,50 (vrijgesteld van btw)
Punten
1 PO-punt NOvA
Rechtsgebieden
Financieel recht, Insolventierecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie