Doorgifte van persoonsgegevens naar de Verenigde Staten

Kent u de risico’s van het doorgeven van persoonsgegevens aan bedrijven in de VS?

Het doorgeven van persoonsgegevens aan bedrijven in de VS is niet toegestaan. Verandert een nieuw akkoord dat? Pieter Wolters gaat hierop in het webinar ‘Doorgifte van persoonsgegevens naar de Verenigde Staten’ in. Na afloop bent u op de hoogte van de recente ontwikkelingen zodat u uw cliënten hierover adequaat kunt adviseren.

Nu te bekijken

  • Een helder overzicht van de problematiek rondom de doorgifte van persoonsgegevens
  • Inzicht in de recente ontwikkelingen zodat u uw cliënten adequaat kunt adviseren
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

Docent

Over dit webinar

De datastromen tussen Europa en de Verenigde Staten zijn omvangrijk en economisch belangrijk. Maar in de Verenigde Staten is de bescherming van persoonsgegevens niet even goed als in Europa. Met name Amerikaanse inlichtingendiensten hebben ruime toegang tot persoonsgegevens. Europese toezichthoudende autoriteiten en rechters (inclusief het Hof van Justitie) hebben daarom geoordeeld dat het delen van persoonsgegevens met organisaties in de Verenigde Staten niet is toegestaan.

Inmiddels hebben de EU en de Verenigde Staten nieuwe afspraken gemaakt: het Trans Atlantic Data Privacy Framework. Maar biedt dit nieuwe kader wel voldoende bescherming en maakt het doorgiften naar de Verenigde Staten weer mogelijk? Of zal ook dit juridische kader uiteindelijk sneuvelen bij het Hof van Justitie?

In dit webinar staat de toelaatbaarheid van doorgiften van persoonsgegevens centraal. Doorgiften zijn veel wijdverbreider dan veel juristen zich realiseren. Er is bijvoorbeeld niet alleen sprake van een doorgifte bij opslag in de Verenigde Staten, maar ook als vanuit de Verenigde Staten toegang bestaat tot in Europa opgeslagen persoonsgegevens. Daarom is dit webinar interessant voor alle juristen met klanten die gebruik maken van ICT van Amerikaanse aanbieders. En dat zijn eigenlijk alle juristen.

De docent gaat in op de algemene regels rondom doorgiften, de problemen die bestaan bij doorgiften naar de Verenigde Staten en naar andere landen. Ook bespreekt hij de juridische ontwikkelingen om doorgiften weer mogelijk te maken.

Na afloop bent u op de hoogte van de recente ontwikkelingen op het gebied van doorgifte van persoonsgegevens zodat u uw cliënten hierover adequaat kunt adviseren.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • de toelaatbaarheid van doorgiften van persoonsgegevens, in het bijzonder naar de Verenigde Staten
  • algemene regels rondom doorgiften
  • de problemen die bestaan bij doorgiften naar de Verenigde Staten en naar andere landen
  • de juridische ontwikkelingen om doorgiften weer mogelijk te maken.

Voor wie?

Advocaten, juristen met klanten die gebruik maken van ICT van Amerikaanse aanbieders

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Type
Webinar
Vorm
Online
Prijs
€ 77,50 (vrijgesteld van btw)
Punten
1 PO-punt NOvA
Rechtsgebied
IE-, Informatie- en Privacyrecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie