Practice Room Decision Analysis in Litigation

Verrijk uw adviesvaardigheden met decision analysis

Bedrijven worden kostenbewuster. Ook het besluit om te procederen is een investeringsbeslissing. Leer daarom op 13 juni 2024 in de Practice Room ‘Decision Analysis in Litigation’ met docenten Rein Philips en Amaury de Bruijn procesbeslissingen vanuit investeringsperspectief te nemen. Het resultaat? Betere procesbeslissingen.

  • Leer procesbeslissingen vanuit investeringsperspectief te nemen
  • Verrijking van uw procesadviespraktijk
  • De wijze waarop u kosten, kansen en risico’s van een procedure kwantificeert en waardeert helder uiteengezet

Docenten

Over deze cursus

Bedrijven worden kosten- en risicobewuster. Ook het besluit om te procederen in plaats van te schikken is een investeringsbeslissing. Daarom is het van belang om vanuit dat perspectief te kunnen adviseren. Decision analysis biedt daarvoor het instrumentarium. Met kennis van decision analysis bent u als advocaat, bedrijfsjurist of mediator beter in staat om uw cliënt te adviseren en bij te staan bij in onderhandelingen of moeilijke beslissingen voorafgaand aan of tijdens een juridische procedure.

Deze cursus is een verdieping op de Masterclass Decision Analysis in Litigation. U leert om een procedure te analyseren en te optimaliseren als een investering. De docenten bespreken de methodiek op basis van realistische casestudies. Daarbij besteden zij ook aandacht aan de valkuilen in dit proces, zoals het verwarren van de waarde van een zaak met de meest waarschijnlijke uitkomst van een zaak. U leert om het simpel te houden en paralysis through analysis te voorkomen.

Na afloop van de cursus kunt u decision analysis toepassen in de praktijk, op papier, in Excel of met speciaal daarvoor ontwikkelde software. Ook kunt u de kosten, kansen en risico’s van een procedure kwantificeren, waarderen en visueel inzichtelijk maken. Het resultaat? Betere procesbeslissingen.

Vanwege een praktische insteek tijdens de cursus wordt u aangeraden een laptop mee te nemen naar de cursus, met daarop het programma Excel.

Indien u casus of vragen heeft die u graag behandeld wilt zien tijdens de cursus, kunt u deze insturen via het vragenformulier dat u vanaf twee weken voor aanvang van ons ontvangt.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Het toepassen van decision analysis in de praktijk
  • Het halen van de juiste informatie uit de analyse
  • Het onderscheiden van risicoanalyse en waardering

Voor wie?

Procesadvocaten en bedrijfsjuristen die met claims te maken hebben

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Gerechtsdeurwaarders kunnen de KBvG-opleidingspunten bij de KBvG opvragen op basis van hun deelnamecertificaat.

Type
Cursus
Vorm
Op locatie
Datum en tijd
donderdag 13 juni 2024 van 13:30 uur tot 18:00 uur
Locatie
Van der Valk Zuidas, Amsterdam
Prijs
€ 559,- inclusief digitaal cursusmateriaal en catering (vrijgesteld van btw)
Punten
4 PO-punten NOvA en KBvG
Rechtsgebieden
Arbeidsrecht, Burgerlijk (proces)recht, Financieel recht, Ondernemingsrecht, Vaardigheden

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie