Actualiteiten Vastgoedrecht

Wilt u snel en volledig op de hoogte zijn van de laatste goederenrechtelijke ontwikkelingen op het gebied van het vastgoedrecht?

Wat is de impact van recente jurisprudentie van de Hoge Raad op het gebied van het goederenrechtelijke vastgoedrecht? Valérie Tweehuysen duidt de ontwikkelingen voor de praktijk in het webinarActualiteiten Vastgoedrecht. Na afloop bent u diepgaand op de hoogte van recente jurisprudentie en andere ontwikkelingen.

Nu te bekijken

  • In korte tijd diepgaand bijgepraat over goederenrechtelijke ontwikkelingen in het vastgoedrecht.
  • Praktijkgericht
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen

Docent

Over dit webinar

Recent heeft de Hoge Raad verschillende belangrijke arresten gewezen op het gebied van het goederenrechtelijke vastgoedrecht. In dit webinar duidt de docent de impact van deze jurisprudentie voor de praktijk en bespreekt ze actuele ontwikkelingen in de literatuur.

Aan bod komt onder meer het onderwerp natrekking en verduurzaming. De docent gaat hierbij in op recent in de literatuur gesignaleerde knelpunten bij opstalrechten en wegneemrechten. Verder bespreekt ze aan de hand van het arrest Telecom Vastgoed/KPN van 30 september 2022 het thema vruchtgebruik in het kader van financiering, en de discussie daarover in de literatuur. Ook het onderwerp overgang fosfaatrechten komt aan bod. De Hoge Raad heeft hierover eveneens op 30 september 2022 een arrest gewezen. In het arrest Earth concepts/Upstream van 11 februari 2022 heeft de Hoge Raad zich uitgesproken over een overdracht in weerwil van beslag. De docent duidt ook dit arrest.

Na afloop van het webinar bent u op de hoogte van recente goederenrechtelijke ontwikkelingen in het vastgoedrecht, en heeft u inzicht in en begrip van de discussies die rondom die ontwikkelingen spelen.

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Natrekking en verduurzaming
  • Vruchtgebruik in het kader van financiering
  • Overgang fosfaatrechten
  • Overdracht in weerwil van beslag

Voor wie?

Advocaten, bedrijfsjuristen en (kandidaat-)notarissen werkzaam in de vastgoedpraktijk

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

 

Onze cursussen zijn erkend door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Type
Webinar
Vorm
Online
Prijs
€ 77,50 (vrijgesteld van btw)
Punten
1 PO-punten NOvA en KNB
Rechtsgebieden
Burgerlijk (proces)recht, Omgeving & Vastgoed

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie