Actualiteiten Arbeidsrecht – november 2022

In twee uur op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het arbeidsrecht

Het arbeidsrecht kent vele nieuwe ontwikkelingen. Hoe houdt u het overzicht? In dit webinar bespreekt de docent de belangrijkste recente jurisprudentie, nieuwe en komende wetgeving, en publicaties over arbeidsrecht. U bent in twee uur tijd weer helemaal op de hoogte.

Nu te bekijken

  • Uw kennis volledig up-to-date
  • Kies zelf een geschikt moment om het webinar te volgen
  • Gemakkelijk te volgen vanaf uw werkplek of thuis

Docent

Over dit webinar

Het arbeidsrecht kent vele nieuwe ontwikkelingen. Hoe houdt u het overzicht? In dit webinar bespreekt de docent de belangrijkste recente jurisprudentie, nieuwe en komende wetgeving, en publicaties over arbeidsrecht. U bent in twee uur tijd weer helemaal op de hoogte. CPO-docent Femke Laagland over actualiteiten in het arbeidsrecht:

“Op 5 juli maakte minister Van Gennip haar plannen voor de toekomstige arbeidsmarkt kenbaar. Tijdens dit webinar worden deze plannen geanalyseerd, mede in het licht van de actuele rechtspraak. Zo is aandacht voor de plannen gericht op de modernisering van het gezagscriterium, een onderwerp dat tevens terugkeert in de conclusie van A-G De Bock bij de Deliveroo-zaak. Ook is aandacht voor de plannen met betrekking tot de nadere regulering van uitzendarbeid.

Er ligt reeds een voorstel tot wijziging van de Waadi en de Hoge Raad oordeelde recent over de juridische status van het uitzendbeding bij zieke werknemers. Maar ook andere onderwerpen komen tijdens het webinar aan bod, zoals de vrijheid van meningsuiting bij ontslag en de vakantiearresten van het Hof van Justitie. Na afloop bent u weer helemaal up-to-date.”

Thema’s die onder meer aan bod komen:

  • Hoofdlijnenbrief arbeidsmarkt 5 juli 2022
  • Modernisering gezagscriterium
  • Uitzendbeding bij ziekte
  • Ziekte en vakantie
  • Vrijheid van meningsuiting en ontslag

Voor wie?

Advocaten, (bedrijfs)juristen, HR medewerkers

Kwaliteitsgarantie

Het CPO is een gecertificeerd opleidingsinstituut. Onze cursussen zijn erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten.

Type
Webinar
Vorm
Online
Prijs
€155,- (vrijgesteld van btw)
Punten
2 PO-punten NOvA
Rechtsgebied
Arbeidsrecht

Valt binnen het Altijd scherp-abonnement

Met het Altijd scherp-abonnement kiest u onbeperkt uit het uitgebreide aanbod van cursussen en webinars van het CPO. Meer informatie

Valt binnen de CPO Webinarbundels

Met een CPO Webinarbundel kunt u een jaar lang volop online leren en uw kennis aanscherpen. U krijgt essentiële updates en inzichten. Zo blijft u altijd scherp. Meer informatie